We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Aktüel TAMİNCE TERSANE İSTANBUL’U ANLATTI: “KÂR DEĞİL AR PROJESİ”

TAMİNCE TERSANE İSTANBUL’U ANLATTI: “KÂR DEĞİL AR PROJESİ”

Beste GÜÇER

Rixos Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince basın mensuplarını Tersane İstanbul’da ağırladı. Şu ana kadar projenin yüzde 65’inin tamamlandığını belirten Tamince, “Başlarken 700-750 milyon dolarlık bir maliyet planı yapmıştık ama şu ana kadarki gidişat bunun iki katına çıkacağını gösteriyor. 1.3 milyar dolarlık bir yatırımla bitecek gibi görünüyor. Bunun dışında devlete de 49 yıl için 1.4 milyar dolar ödeyeceğiz” dedi.

Tamince’nin verdiği bilgilere göre Tersane İstanbul tamamlandığında tam bir yaşam alanı olacak ve burada 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Hürriyet gazetesinden Yasemin Salih’in haberine göre, projenin kendileri için ‘kâr değil ar projesi’ olduğunu belirten Fettah Tamince, Tersane İstanbul ile bir misyon edindiğini söyledi. İstanbul’da hayatın turizmle bütünleştiği bir konsepti oturtmak istediğini belirten Tamince, şöyle devam etti: “Buraya dünya çapında otel zincirlerinin sahipleri geldi. Gördükleri en özel proje olduğunu söylediler. Para koymak isteyen çok kişi oldu, hâlâ var. Biz burada bir destinasyon yaratmak istiyoruz. Bu sadece mermere yatırım yapmakla, demire yatırım yapmakla olmaz. Altyapıya yatırım yapmak gerek. Parkları, yolları yaptırıyoruz. Çünkü bu yüzden İstanbul, potansiyelinin yüzde 15’ini turizme yansıtabiliyor. Buraya onlarca tekne aldık. Şehir Hatları ile de birlikte çalışacağız. Misafirler ücretsiz Rahmi Koç Müzesi’ni gezebiliyor örneğin. Bunun gibi deneyimler ekleyeceğiz. Gelenler Tersane’yi hissetsin, İstanbul’u hissetsin istiyoruz. ‘İstanbul yeniden ucuzlasın’ diyemeyiz. Para harcayan turisti İstanbul’a çekmeliyiz.”

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.