We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler MERT VARDAR: “JOLLY’NİN 17 BİN MİSAFİRİ SCHENGEN VİZESİ BEKLİYOR”

MERT VARDAR: “JOLLY’NİN 17 BİN MİSAFİRİ SCHENGEN VİZESİ BEKLİYOR”

Beste GÜÇER

Jolly Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mert Vardar, yurt dışına tatile gitmek isteyen 17 bin Jolly misafirinin schengen vizesi için beklediğini söyledi.

Mert Vardar, Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğunu, turizm ülkesinde yaşayan Türkiye vatandaşlarımızın da diğer ülkelerin turizm aktivitelerini görmesi, onları tecrübe etmesi ve orada yaşadıkları bu tecrübeyi ülkemize aktarmalarının da çok çok önemli olduğunu belirtti.

Bu nedenle Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın da yurt dışını tecrübe etmesinin kolaylaştırılması gerektiğinin alını çizen Mert Vardar, ‘’Bunun Türkiye turizmine de çok olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Ancak bununla beraber şu anda maalesef günbegün düzelmeyen noktada bir vize sorunuyla karşı karşıyayız. Yurt dışı vizesiz destinasyonlarımız çok yoğun talep görüyor. Ama vizeli destinasyonlarda planlama tarafında çok zorluklar yaşıyoruz. Çünkü misafirlerimiz Schengen ülkelerine vize almakta zorluk çekiyor. Hem tur operatörleri olarak hem de vatandaşlarımız, misafirlerimiz ile birlikte vize konusunda çok büyük zorluklar çekiyoruz’’ dedi.

17 BİN VİZE BEKLEYEN MİSAFİRİMİZ VAR

Önümüzdeki dönemde ciddi bir vize bekleyen misafir sayısı olduğuna dikkat çeken Mert Vardar, şunları söyledi:

‘’Şu anda ileriye dönük yani Ekim ayı sonuna kadar bizim kendi şirketimiz adına 17 bin misafirimiz Schengen vizesi randevusu bekliyor. Bunlara tabii ki yardımcı olmaya çalışıyoruz, vize almaya çalışıyoruz ama belirli bir sayıda maalesef iptal olabiliyor. Bunun tur operatörlerine yansıması hem maddi hem manevi zarar olarak dönüşebiliyor.

Vize sorunu yüzünden kayıtlı misafirimizin yaklaşık yüzde yirmisi vizeden etkileniyor ve yurt dışı tatiline gidemiyor. Jolly Turizm olarak tabii bu konularda misafirimizin her zaman yanında duruyoruz. Vize alamayan misafirlerimizin turlarını iptal etmek istemeleri durumunda onlara yardımcı oluyoruz. Veya turlarını daha sonraki ileri tarihte bir tura kaydırmalarını yapıyoruz. Yani bu anlamda jolly olarak misafirliğimizin yanında duruyoruz. Çünkü bu onlardan kaynaklı bir mağduriyet değil.

Jolly olarak vize sıkıntısı yaşandığı bu süreçte temkinli davranıyoruz. Koltuk planlamalarımızı ona göre yapıyoruz. Yine de ileriye dönük hava yollarında planlamalar etkilenebiliyor, boşluklar oluşabiliyor. Bu boşlukları daha sonra doldurmak maalesef mümkün olmayabiliyor. Bunun olumsuz bir etkisi var.

Jolly olarak müşterilerinize yönelik vize hizmeti veriyoruz. Müşterilerimizin vize almalarına yardımcı oluyoruz. Ama diğer birçok yurt dışına tur yapan acenteler bunu yapamıyor. Onların etkilenmesi daha fazla oluyor. Müşterisi daha çok etkileniyor. Misafirlerimiz bizi yanında görmekten mutlu oluyor. Jolly’yi tercih etmelerinde de en büyük etken bu. Bir mağduriyet yaşadıklarında yanlarında olmamız.

VİZE SİGORTASI UYGULAMASI

Jolly olarak bizim vize sigortamız var. Bu çok önemli. Müşterilerimizin rezervasyon anında alacakları 15 Euroluk bir vize sigortası ile hem yurt dışındaki tur esnasında sağlık, hırsızlık gibi olumsuz durumları vakaları giderecekler hem de eğer ki bir vize alımında sorun yaşarlarsa da bütün tur bedelini geri alacaklar.

Türkiye bir turizm ülkesi ve Türk vatandaşlarımızın da yurt dışını çok görme arzusu var. Bu arzuyla birlikte yurt dışına kar topu gibi büyüyen büyük bir talep var. Bu talep hızla da artıyor. Tabii ki şu andaki durumdan dolayı Ama yurt dışına çıkamayan yani Schengen vizesini alamayacağını düşünüp de bizlere hiç başvurmayan da binlerce misafirimiz olduğunu biliyoruz. Eğer bu sorunlar olmazsa çok daha ciddi sayıda misafirimizin yurt dışını görme arzusuyla tur operatörlerine kayıt yaptıracağına yüzde yüz eminiz.

UMARIM YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI KALKAR

Türk vatandaşları yurt dışına çıkarken yurt dışı çıkış pulu alıyorlar. Şu anda 150 TL olan yurt dışı çıkış pulu ücretinin 20, hatta 30 kat artırılması düşünülüyor. Yurt dışı çıkış parası dünyada sadece birkaç ülkede sembolik alınıyor. Bu hiçbir Avrupa ülkesinde yok. Bizim Avrupa’yı örnek almamız lazım. Yurt dışı harcı hazineye sembolik de olsa Gelir diyeceğim ama ciddi sayılardaki kişiyle birlikte aslında ciddi anlamda hazinede bir gelir oluyor. Ama tabii ki bunun maksadının dışına çıkmaması lazım. Biz yurt dışı harcını doğru bulmuyoruz. Yurt dışına çıkışı, yani seyahati kısıtlamamak lazım. Kimsenin seyahatine kısıtlama olmaması lazım. Şu anda biz 79 Euro’ya hafta sonu otobüsle bir Selanik turu satışı yapabiliyoruz. Ancak tur bedeli kadar bir çıkış harcı getirilmek isteniyor. 4 kişilik bir ailede 10 liralık bir çıkış harcı yurt dışı seyahati tamamen yapılamaz hale getirir. Böyle bir gündem var. Ama ben Gerçekleşeceğine, hayata geçeceğine inanmıyorum. Doğru da olmaz. İç turizmi güçlü olan ama aut goingini güçlendirmeye çalışan bir turizm ülkesinde bu tarz bir verginin olmaması gerektiğini düşünüyorum.’’

Kaynak: Turizmdays

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.