We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Ruslar 2024 yaz tatillerini planlıyor

Ruslar 2024 yaz tatillerini planlıyor

GM Haber Merkezi

Tur operatörleri erken rezervasyon dönemini başlattı. 2024 yazı için Türkiye turları satışına başlayan operatörler şimdiden talep aldıklarını söylüyor. Turistler 2024 yazı için iyi indirimlerle tur satın alma fırsatından etkileniyor.

Ator’un haberine göre, 2023’ün yaz sezonunda, tur fiyatlarındaki önemli artış, Türkiye’ye gelmek isteyen birçok Rus turisti başka destinasyonlara yönelmeye zorladı. Otelcilerin önümüzdeki yaz sezonu için fiyat politikası hala oluşum sürecinde, ancak turistler önümüzdeki yaz Türkiye’deki tatillerde %50’ye varan tasarruf etme fırsatına sahip. Tur operatörlerinin verilerine bakılırsa pek çoğu da bunu kullanıyor.

2024 YAZI İÇİN TÜRKİYE TURLARININ SATIŞI BAŞLADI

PEGAS Touristik’in, Türkiye destinasyonundaki mevcut erken satış hacmi, geçen yılın aynı dönemindeki değerleri aştı. Aynı zamanda Kasım ayının ortasından önce daha doğru karşılaştırmalı istatistikler verebileceklerini, çünkü geçen yıl şirkette yaz sezonu satışlarının bu yıla göre biraz daha geç başladığını belirtiyorlar.

FUN&SUN’da da yaz satışları açıldı. Ekim başında 2022’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 50 daha fazla rezervasyon var. FUN&SUN konuyla ilgili, “Yaz turlarında indirimler artık yüzde 50’ye kadar çıktı. Ayrıca, erken rezervasyon kampanyası kapsamında iyi ödeme koşulları var: ücrete bağlı olarak %10-20 oranında ön ödeme yeterli oluyor” dedi.

Anex, Intourist, Coral Travel ve diğer tur operatörleri ise yaz turlarını biraz daha geç düzenleyecek. Space Travel, “Sözleşmeler genellikle Kasım ayının başında sona erer ve yeni yıla kadar ürünün temel kısmı satışa sunulur. Evet, bazı büyük tur operatörleri çoktan turları boşaltmaya başladı, ancak erken rezervasyonun aktif PR’ı yine de Ocak ayına kadar başlamayacak” diye belirtti.

TÜRKİYE’YE YAZ TURLARININ MALİYETİ NE KADAR?

Habere göre, Türk otellerinin 2024 sezonu için fiyatlarının ne olacağı konusunda tur operatörleri henüz karar vermeye cesaret edemiyor. Space Travel Türk ortaklarına atıfta bulunarak otelcilerin kendilerinin de bu konuda kafa karışıklığı içinde olduklarını söylüyor.

Space Travel, “Geçen yaz, özellikle de Eylül ayı, her şeyin ne kadar belirsiz olduğunu gösterdi. Geçen yıl lüks oteller kelimenin tam anlamıyla ‘satış içinde yüzüyordu’ ve 2023 için bu başarı dalgasıyla fiyatları %50’ye varan oranlarda artırdılar. Ancak Haziran ayının ikinci yarısından itibaren bu segmentte toplu satış olmayacağı ve turistlerin daha ekonomik bir segmente geçtiği anlaşıldı. Premium oteller, Rusya’da istikrarlı bir kitleye sahip olan çok büyük ve tanıtılan markalar bile %40-50 indirim yapmaya başladı. Aynı zamanda, BAE ve Maldivler’deki pahalı oteller çok uygun fiyatlar verdi ve yine de talep eden misafirleri Türklerden “uzaklaştırdı” şeklinde açıklama yaptı.

Şirket önümüzdeki yıl fiyat artışının itici gücünün orta segment oteller olacağına inanıyor. ‘Lüks segment’ ise daha temkinli ve muhafazakâr olacak.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.