We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler “Akdeniz’de yatak arzında lideriz”

“Akdeniz’de yatak arzında lideriz”

GM Haber Merkezi

Türkiye, Akdeniz Havzası’ndaki önde gelen turizm merkezlerinde otel ve yatak sayısında hızla gelişen bir destinasyon olarak öne çıkıyor. İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan’ın arasında, Türkiye son 10 yılda tesis ve yatak arzında açık ara en hızlı gelişmeyi gösteren ülke olarak dikkat çekiyor.

Turizm Databank tarafından yapılan analize göre, Türkiye’de tesis arzında son 10 yılda %95’lik bir artış yaşanırken, aynı dönemde Yunanistan %20, İspanya %15 artış gösterdi. Buna karşılık, İtalya %3 düşüş yaşarken, Fransa %5’lik bir azalma kaydetti.

Ayrıca, yatak arzında da Türkiye açık ara öncü konumda bulunuyor. Son 10 yılda %133’lük bir artışla Türkiye, bu alanda da en hızlı gelişen destinasyon olma özelliğini taşıyor. Yunanistan %40, İspanya %37 artış kaydederken, İtalya %13 ve Fransa %8 artışla sınırlı kaldı.

Bu veriler, Türkiye’nin turizm sektöründe sürdürülebilir bir büyüme ve gelişme sağlayarak, Akdeniz bölgesindeki rakiplerine karşı güçlü bir konum elde ettiğini gösteriyor. Türkiye’nin turizmdeki bu ivmesinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.