We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Turizm Röportajları Almanya merkezli Türk tur operatörü: WE-Flytour

Almanya merkezli Türk tur operatörü: WE-Flytour

GM Haber Merkezi

Almanya ve Lüksemburg merkezli Türk tur operatörü WE-Flytour, Almanya ve komşu ülkelerinden müşterilerini, başta Türkiye olmak üzere 10 üzerinde direkt bağlantılı çok sayıda destinasyona taşımaya hazırlanıyor. WE-Flytour CEO Aydın Ata, tüm hazırlıkların ve bağlantıların hazır olduğunu belirterek, Ağustos 2023 itibariyle hizmet vermeye başladıklarının müjdesini verdi. WeFlytour’un yalnızca tek yönlü bir operatör olmayacağını ifade eden Aydın Ata ile yeni yapılanmalarını ve 2024 yılı için planlarını konuştuk.

Selçuk Meral: Aydın bey, sizinle iki sene önce tanışmıştık. “Almanya’da bir tur operatörü kuracağım, bu konuyla ilgili Türkiye’de de çalışmalar yapmak istiyorum” diye bir gün kapımızı çalmıştınız. O günden bugüne yaşanan gelişmeleri ve neler yaptığınızı anlatır mısınız?

Aydın Ata: 2021 yılının altıncı ayında tanışmıştık. O yılın sonunda kararımızı verdik. WE-Flytour adında Almanya merkezli bir turizm şirketi kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Başta Almanya olmak üzere tüm müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek ve en sevdikleri destinasyon olan Türkiye’den de operasyonlarımızı destekleyebilmek için 2022 yılında Antalya’da da bir şirket kurduk. Burada da tüm yasal ve bürokratik işlemlerimizi tamamladık. Bu biraz zaman aldı ama 2023’ün yedinci ayına kadar bütün eksiklerimizi tamamladık. Yaz başında Almanya ayağında çeşitli çevrimiçi satış kanalları üzerinden hizmet vermeye başladık. Kendi web sitemiz de hizmete girdi. Tüm oteller bunu görüyor. En önemli ilkemiz, Almanya’dan bir Türk tur operatörü şirketi olarak, güzel, doğru, düzgün, temiz bir iş yapmak. Hiç kimseyi en ufak bir şekilde incitmeden, üzmeden, tamamen karşılıklı memnuniyet içerisinde çalışmak. Halen kendimizi tanıtma ve anlatma aşamasındayız. WE-Flytour ile ülkemize daha çok sayıda turist getirmek istiyoruz. Seyahat için evlerinden çıktıkları andan itibaren Türk misafirperverliğini hissetsinler; hem Almanya hem Türkiye’den yönetilen operasyonumuzla kendilerine en iyi hizmeti verelim istiyoruz. Ülkemizi doğru tanıtalım ve devamlılığı sağlayıp gelen misafir sayısını artıralım istiyoruz. Burada kurduğumuz şirketle de ülkemize istihdamda katkıda bulunmayı arzu ediyoruz.

SM: Almanya gibi oturmuş bir pazarda bir Türk şirketi olarak karşılaştığınız zorluklar var mı?

AA: Turizmde daha önce hiç deneyimi olmamış bir gurbetçi çocuğu olarak elbette başlangıçta bazı zorluklar yaşadım. Geçmiş yılların veri ve istatistikleri üzerinden değerlendirmeler yapmış olsak da birebir çalışma deneyimimiz olmadığından dolayı zorlandığımız yerler muhakkak oldu, maddi ve manevi. Araştırdık, çok çalıştık. Çok şükür ki bugüne kadar geldik.

Almanya’da turizm pazarında bir bilinirliğimiz olmaya başladı. Orada yaptığımız reklam çalışmaları ve röportajlarla sesimizi duyurmaya devam ediyoruz. 2023 yılında ITB’ye katıldık markayı tanıtmak adına çok verimli oldu. 2024 yılında da ITB Berlin fuarında olacağız. Seneye Şubat ayında Emitt’e 3 şirket olarak katılacağız.
Tabii ki bu yıl Ekim ayında da ikinci defa katılacağımız Antalya Turizm Fuarı – ATF bizim için çok önemli. Bu yıl ve her zaman ATF’de de yer almaya devam edeceğiz.
  
SM: Yakın vadede önemli Pek çok adım atmışsınız. WE-Flytour müşterileri Türkiye’ye ne zaman gelmiş olacak?

AA: Sistem olarak şuan bütün satış kanallarımız açıktır. 2024 yılı için daha çok hazırlık ve planlama içerisindeyiz ve onun üzerindeki ülke ve kendi uçak departmanımızı da bünyemize dahil edip tur operatörümüzü genişletme çalışmaları içerisindeyiz. 
Bu sene WeFlytour üzerinden birkaç yakın arkadaşımızın seyahatini ve konaklamalarını gerçekleştirdik bile. 2023 yaz sezonunda aktif olarak yerimizi alamadık ve bir beklentimiz de olmadı zaten. Çünkü hedefimiz tüm çevrimiçi satış platformlarında yer aldıktan sonra, daha geniş alanlı bir pazarlamayla 2024 yılında dört dörtlük bir şekilde piyasada olabilmekti. 

SM: 2024 için planlarınız nelerdir?

AA: 2024 yılında yeni yılda direkt bağlantılı onun üzerinde ülkeyle piyasada olacağız. Bağlantılarımızı güçlendirmek ve partnerlerimizi artırmak için yaptığımız çalışmalar sürerken bir yandan da bir tur operatörünün ihtiyacı olan departmanların mümkün olabildiğince çoğunu kendi bünyemizde toplamaya çalışıyoruz.

Ekim ayı ortasında yeni bir şirketi hayata geçiriyoruz. Wefly24 GmbH adıyla kendi uçak departmanımızı kuruyoruz. Bu hamleyle müşterilerimize daha uygun fiyatlı paketler sunmayı hedefliyoruz.

Almanya ve komşu ülkelerinden, başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkedeki destinasyonlara seyahat paketleri oluşturacağız. Misafirlerimiz bu ürünlere çevrimdışı ve çevrimiçi acentelerden ulaşabildikleri gibi kendi web sitemizden de ulaşabilecekler.

Türkiye’de yaşayan halkımızın faydalanabilmesi için de www.Turqu.com isminde bir web sitesi hazırladık. Bu yılın sonuna doğru Türkiye’den dışarıya veya ülke içi tatil paketlerini buradan alabilecekler. Kıbrıs, Mısır, Dubai gibi destinasyonlara seyahatlere odaklanacak bu şirketimizi de faaliyete açacağız. Bu noktalar ile Türkiye arasında geliş gidişler olacak.

Turizm sektörüne yeni bir soluk getirecek, iddialı bir marka olarak giriş yapıyoruz. 2024 yılı itibariyle; Almanya merkezli bir Türk tur operatörü olarak, tüm müşterilerimize Türk misafirperverliğiyle beslenmiş, üst kalite bir seyahat hizmeti sunacağız.

SM: Çok teşekkür ediyorum, Aydın bey.

AA: Ben teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.