Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Akademi ile Airbus’ın eğitim hizmetlerinden sorumlu şirketi AirBusiness Academy arasında havacılık sektörünün gelişimine katkı sunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “Attığımız imza TUSAŞ’ta bulunduğum 7 yıl içindeki en önemli imzalardan biridir” dedi.
TUSAŞ Akademi ve Airbusiness Academy arasında havacılık sektöründeki gelişmelere katkıda bulunmak ve daha iyi hizmet sunmak amacıyla hayata geçirilen iş birliğinin imza töreni TUSAŞ Kahramankazan Yerleşkesi’nde gerçekleşti. İmza törenine TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, AirBusiness Academy Üst Yöneticisi (CEO) Adam McGonigal, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve iki firmanın yetkilileri katıldı. Törende konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, imzalanan protokolün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Dev Airbus şirketinin iyi olabilmesi ve üretebilmesi için akademisinin de iyi olması gerekiyor. Bu imzaladığımız protokolle TUSAŞ Akademi, AirBusiness Akademi ile beraber hem Türkiye’de hem de Orta Asya ülkelerinde hizmet vermiş olacak” dedi.
Protokol içerisinde teknisyenlik, mühendislik, yöneticilik, program enstitüsü gibi çeşitli eğitimlerin verileceğini belirten Kotil, “Eğitim bütün bu disiplinleri kapsıyor. Airbus’a yalnızca uçak parçası yapan bir monte olmak istemeyiz. Fikirsel olarak da bir araya gelmemiz çok önemliydi. Airbus ile ilişkilerimiz de eğitim amaçlı olacak. Attığımız imza bulunduğum 7 yıl içindeki en önemli imzalardan biridir. İnşallah hem bizim kendi personelimize hem Türkiye’de havacılıkla ilgili insanlara, Orta Asya ülkelerine havacılığı beraberce öğreteceğiz. Hem bu ticaretin gelişmesini sağlayacak hem de bizlerin onlara daha iyi hizmet vermesini sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında iki kurumsal akademinin ortak eğitim programları düzenleyeceği ve çalışanlarına özel gelişim fırsatları sunarak iş birliği içerisinde yapılan araştırmaları destekleyeceği belirtildi. Öte yandan yalnız Türkiye’deki eğitimleri değil Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan ve Özbekistan gibi Orta Asya ülkelerinde eğitim hizmetleri verilmesini de kapsayan protokolde eğitim odaklı çözümler sunmak, havacılık ve uzay sektöründe ortak iş geliştirmek ve sürdürülebilirlik hedefleniyor.