We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Yeni kabine ve ilk mesajları

Yeni kabine ve ilk mesajları

GM Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine üyelerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirildi. Seçimler öncesinde siyaseti bırakacakları söylenen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kabinede de görev aldı. Milletvekili seçilen eski bakanlardan hiçbiri ise yeni kabinede yer almadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen programda ‘Türkiye Yüzyılı Kabinesi’ni açıkladı. Erdoğan, konuşmasında, “Demokrasimizin gücüne güç katan bir seçim sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Ülkemiz tarihinde pek çok ilke sahip olan seçimlerin Türkiye’ye ve Türk Milleti’ne hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sadece birer seçim yapmamış aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına da karar vermiştir. Milletimiz iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline de sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 2 bin 200 yılı aşan devlet geleneğiyle, bin yılı aşan millet şuuruyla, asırlara sarih birlikte yaşam kültürüyle kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir. Bin yıldır Anadolu topraklarını aşkla yeşerten bu ırmağın yatağını hiçbir gücün değiştiremeyeceği bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.

‘TÜRKİYE BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR’

Erdoğan, Türkiye’nin bugün dünden daha güçlü olduğunu belirterek, “Demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız 28 Mayıs öncesine göre aydınlıktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan 54 milyondan fazla vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Yurt dışındaki kardeşlerimizi her iki seçimde de ülkemize karşı sorumluluklarını bir hakkın yerine getirdikleri için ayrıca tebrik ediyorum. 14 gün arayla sandıktan milletimizden 2 kez güven oyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 28 milyona yakın insanımızın teveccühüne mazhar olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm bunların bizlere aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk yüklediğini de çok iyi biliyoruz. 85 milyon vatandaşımızla birlikte bizim için dua eden yüz milyonların da umudunu taşıdığımızın farkındayız. Nasıl bu zamana kadar milletin emanetine halel getirmediysek inşallah bundan sonra da canımız pahasına bu emanete sahip çıkacağız” diye konuştu.

YENİ KABİNE

Erdoğan, eski kabine üyelerine teşekkür ederek yeni kabine üyelerini açıkladı. Erdoğan, yeni kabinede yer alan isimleri şöyle paylaştı:

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökbaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu.”

MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN BAKANLAR YER ALMADI

Yeni kabinede milletvekili seçilen eski bakanlar yer almadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise yeni kabinede de görevlerine devam etti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer aldı. İçişleri Bakanlığı’nda Süleyman Soylu’nun yerine ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya görev aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, AK Parti’de çeşitli görevlerde bulunurken, en son TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 3 dönem kurula nedeniyle yeni dönemde milletvekili adayı olmazken, TBMM’de 27’nci dönemde Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise son olarak Cezayir Büyükelçiliği görevinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en son Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini üstlenmişti. Erdoğan, açıklamasının ardından yeni kabine üyeleriyle tek tek tokalaşarak başarı dileğinde bulundu.

YENİ BAKANLARIN İLK MESAJLARI

Yeni kabinenin duyurulmasının ardından seçilen bakanlar, sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajı yayınladı. 

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım İstanbul’umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Twitter hesabından, “Cumhurbaşkanlığı kabinemizin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı kabinesinde Adalet Bakanlığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Milletimize hizmet yolunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” paylaşımında bulundu. 

KOCA: SORUMLULUĞUM, MİLLETİMİZ KADAR BÜYÜKTÜR

Yeniden kabineye seçilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri üzerine yeni kabinede Sağlık Bakanı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Güveni için kendilerine teşekkür ederim. Görevimin bu döneminde de aziz milletimize hizmeti hayatımın en üstün amacı bileceğim. Sorumluluğum, milletimiz kadar büyüktür” paylaşımında bulundu. 

ERSOY: ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yeniden kabineye seçilen bir diğer isim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yeni kabinemiz hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yeni kabinesinde Bakanlık görevini yeniden şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönülden teşekkür ediyorum. Bu güvene layık olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

ÖZHASEKİ: TÜRKİYE YÜZYILI’NDA AŞKLA ÇALIŞACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vazifesini bizlere tevdi ettiler. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün bilgi, birikim ve tecrübemizle şehirlerimiz ve ülkemiz için çalışmaya gayret edeceğiz. Türkiye’nin şahlanış döneminde, Türkiye Yüzyılı’nda aşkla çalışacağız. Başta afetzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi konutlarını en kısa sürede teslim edecek; İstanbul’u ve Türkiye’yi kentsel dönüşümle güvenli hale getireceğiz. Şehirlerimizi yeşil dönüşümle 2053 vizyonumuza uygun bir şekilde hazırlayarak Türkiye Yüzyılı’nın şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühleri için şükranlarımı arz ediyorum. Yeni kabinemizin ülkemiz, milletimiz ve gönül coğrafyamız adına hayırlılara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu. 

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise yaptığı paylaşımda, “Bugün Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle zor bir görev uhdemize tevdi edildi. Kısa bir ayrılıktan sonra yeniden eğitim camiamızla birlikte çalışma imkanı bulacağız. İnşallah başta öğretmenlerimiz olmak üzere idarecilerimiz, idari personelimiz, özel öğretim kurumlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte Yeni Türkiye Yüzyılının inşası için el ele, gönül gönüle çalışacağız. Şahsıma yönelik güven ve desteğini her daim hissettiğim Sn. Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunarım. Allah yardımcımız olsun” sözlerine yer verdi.

YILMAZ : GÖREV ÜSTLENEN TÜM DEĞERLİ BAKANLARIMIZA ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanan Cevdet Yılmaz yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Cumhurbaşkanlığı Kabinemiz ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun. Türkiye Yüzyılı kabinesinde Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Görev üstlenen tüm değerli bakanlarımıza üstün başarılar diliyorum. Çeşitli kanallarla tebriklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. Millete hizmet yolunda Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı, “Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Değerli mesai arkadaşlarımla, Türk tarımının mihenk taşı çiftçilerimizin, orman köylümüzün ve aziz milletimizin hizmetindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.