We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel “Turizm hedeflerinde bir değişiklik yok”

“Turizm hedeflerinde bir değişiklik yok”

GM Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı televizyon programında turizm gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Ersoy, turizm hedeflerinde bir değişiklik olmadığının altını çizerek depremin sektöre olan etkilerinden bahsetti.

Bakan Ersoy, deprem bölgesinde hasar gören otellerin hibe ve krediden yararlanacağını söyleyerek, Tescilli yapı niteliğindeki otellerin restorasyon çalışmalarını, proje ve zemin etütlerini bakanlık olarak destekleyeceklerini ifade etti. Ersoy, “Bakanlıktan belgeli otellere ayrı bir destek vereceğiz burası turizmle ayağa kalkacak. Ayrıca otellere kredi ve hibe desteğinde bulunacağız. Hatay’daki tarihi şehrin içine deprem unutulmasın diye bir hafıza müzesi yapacağız” dedi.

Ersoy’un Habertürk TV’de katıldığı televizyon programında altını çizdiği konu başlıklarından biri de turizm hedefi oldu. Ersoy beklentisinin 7.7 milyon turist sayısının mart ayı sonuna kadar yakalanacağını belirtti. Ersoy, “Depreme rağmen hedeflerimizde bir değişiklik yapmıyoruz. Biz 60 milyon turist hedefimizi koruyoruz. Mart sonu itibariyle benim beklentim 7.7 milyon turist sayılarını yakaladığımız yönünde. Yaz rezervasyonlarında bir sıkıntı görmüyorum. İlk üç aylık veriler açıklandığında geçen seneye göre yüzde 20’lik büyüme yaşayacağız gibi duruyor. Zaten yıl genelinde yüzde 16,7’lik büyüme hedefimiz var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.