We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Moskova-Türkiye bilet fiyatları düştü

Moskova-Türkiye bilet fiyatları düştü

GM Haber Merkezi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), seferberlikte yoğun talebin geride kalmasıyla Rusya’dan yurt dışına uçak bileti fiyatlarında rekor düşüş olduğunu duyurdu.

ATOR’un tespitlerine göre, eylül sonundan ekim sonuna Rusya’dan Türkiye’ye uçak bileti fiyatları yaklaşık 7 kat, Ermenistan’a olan fiyatlar ise 30 kat azaldı.

Açıklamada buna ilişkin bazı örnekler de paylaşıldı. Buna göre, 26 Eylül’de Moskova’dan Erivan’a en ucuz uçak biletlerinin kişi başı tek yön 380 bin rubleye kadar fırlarken, örneğin 26 Ekim için aynı yönde tek yön bilet ücreti 13 bin rubleye geriledi.

Yine ATOR araştırmasına göre, seferberlik ilan dilmesinin ardından İstanbul’a direkt uçuş biletleri tükenirken, tek yön bilet fiyatı 178 bin 500 rubleye kadar çıkmıştı. Bugün Moskova veya St. Petersburg’dan İstanbul’a tek yön biletler bagajsız 20 bin ruble, bagajlı 27 bin 600 ruble civarında.

THY web sitesinde örneğin bu perşembe günü İstanbul’a Moskova’dan tek yön direkt uçuş fiyatı 22 bin rubleden başlıyor.

Bu destinasyonlara ek olarak Taşkent, Tiflis ve Dubai biletlerinin fiyatları da düştü. Genel olarak, Rusya’dan yurt dışına uçuşların maliyeti, seferberlik ilan edilen günlere kıyasla 4-10 kat azaldı.

Turkrus ve Atorus’tan derlenen habere göre, bir ay önce, seyahat endüstrisi yurtdışındaki tur ve uçak bileti talebinde bir patlama yaşadı. Fiyatlar, Eylül ayı ortasında yürürlüğe giren tarifelere göre 3-5 kat arttı . Şimdi genel olarak uçak biletleri (ancak her yerde değil) normale döndü. En azından bazı destinasyonlar artık kriz öncesi ile karşılaştırılabilir ücretlerle uçabiliyor.

Ekim ayında Sovyet sonrası ülkelere uçak bilet maliyeti 3-30 kat azaldı

26 Eylül’de Moskova’dan Erivan’a en uygun uçak bileti teklifinin kişi başı tek yön 380.000 olduğu tahmin ediliyor. Bu yönde 26 Ekim biletleri şimdi 13 bin rubleye mal oluyor. kişi başı direkt uçuşta tek yön ve Moskova’dan Soçi bağlantılı bir bilet için 12 binden. Bagajlı tarifeler 15 bin ruble’den başlıyor. Yani, uçuş fiyatı 30 kat düştü.

Taşkent’e biletler 322 bin ruble. kişi başı tek yön. Bugün, 26 Ekim’de yola çıkmak için bagaj
sız 18.6 bin ruble ve 24,5 bin ruble için satın alınabilirler. – bagajlı. En ucuz uçuş seçeneği olarak direkt uçuş sunulmaktadır.
Aynı tarihte Moskova’dan Almatı’ya 19.6 bin rubleye uçabilirsiniz. kişi başı bagajsız tek yön ve 22,2 bin ruble. – bagajlı. Eylül sonunda, iki bağlantılı bir uçuş bile 64 bin rubleye mal oldu (doğrudan uçuşlar ve tek bağlantılı uçuşlar için bilet yoktu).
26 Ekim’de tek transferle (doğrudan uçuş yok) Tiflis’te 22.4 bin rubleye uçabilirsiniz. bagaj ile kişi başı tek yön. Arama motoru, en bütçe gibi bir seçenek sunar. Tiflis’te 26 Eylül biletleri iki transferle 179 bin dolara mal oldu. Bir yerleştirme ile satışa değildi.

Dubai’ye uçmak hala pahalı, ama bütçe bağlantılı uçuşlar var

Moskova’dan Dubai’ye, üç hafta önce 173 bin ruble için sadece iki bağlantıyla sunulan bir uçuş. kişi başı tek yönde, şimdi 34,7 bin rubleye mal olacak. 26 Ekim ve 31,7 bin ruble. 30 Ekim’de yola çıkıyor. Her iki ücret de bagajlı.
Doğru, bu yönde doğrudan uçuşlar hala pahalıdır. Maliyet, biletleri genellikle açık satışta bulunmayan Kuzey-Batı havayolunun son derece sıra dışı bir charter uçuşunda tek yönlü bir uçuş için 51 bin ruble’den başlıyor.
Daha tanıdık bir Aeroflot uçuşu, bagajsız 81,2 bin rubleye ve bagajlı 85,3’e mal olacak.
Ancak, her durumda, Eylül ayının üçüncü on yılına kıyasla bu yönde biletlerin maliyeti 2-5 kat azaldı (hangi tarifelerin karşılaştırılacağına bağlı olarak).

Türkiye bilet maliyeti 7 kat azaldı

İstanbul’a ucuz bilet. Eylül ayının sonunda, İstanbul’a direkt uçuşlar hiç satışa çıkmadı, aktarmalı uçuşlar 178,5 bin ruble’den başladı.
Şimdi 26 Ekim’de hareket eden Moskova veya St. Petersburg’dan İstanbul’a biletler bugün 20 bin rubleye mal oluyor. bagajsız aktarmalı uçuş için. 26 bin ruble’den bagajlı doğrudan uçuş mevcuttur. kuzey başkentinden ve 27.6 bin ruble. Moskova’dan. Yani, uçuşların fiyatı neredeyse 7 kat düştü.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.