We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Belek Rusya pazarında konumunu güçlendirdi

Belek Rusya pazarında konumunu güçlendirdi

GM Haber Merkezi

Papillon Hotels Satış & Pazarlama Direktörü Nida Kiraz Belek turizm bölgesi hakkında GM Dergi’ye konuştu.

Kayıp Pazar Rusya’da Belek Konumunu Güçlendirdi
“Savaşın gölgesindeki Türk turizmi pazar seçeneklerini güçlendirererek süreçten en az zararla çıkmaya çalışıyor. Antalya’yı domine eden ikin önemli pazardaki kayıpları telafi etmek için Turizm Bakanlığı ve sektör temsilcileri ciddi mücadele ediyorlar. Tüm bu başarılı mücadeleler içinde Belek destinasyonu farklı bir senaryo ile karşımıza çıkıyor.

Normal sezonlarda Belek bölgesi Rus pazarı satışlarının %9’unu alırken. İçinde bulunduğumuz sezonda bu oran, tur operatörlerinden almış olduğumuz bilgilere göre %25 civarına çıkmış durumda, yani Belek aslında pazarda kayıp yaşamıyor. bu sezonun kazananı denebilir. Rus pazarındaki bu durumun sebebi yüksek bilet maliyetlerini ödeyebilen misafirlerin Belek ve Bodrum dışında çok alternatifinin olmaması yaklaşık 4 kişilik bir ailenin bilet fiyatı 3500 – 4000 Euro oluyor. Bu yıl gelen misafir profili genellikle daha önce Türkiye’yi tercih etmemiş tatil tercihini İspanya, İtalya ve Yunanistan olarak kullanmış. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar neticesinde Belek bölgesi bu profil için tercih konusu oldu.

Bu Belek otelcileri adına kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Eğer memnun bir tatil deneyimi yaratılırsa sürdürülebilir bir potansiyel olabilir.

Sevgilerimle”

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.