We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Paskalya için en çok talep Almanya’dan

Paskalya için en çok talep Almanya’dan

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Paskalya’da talep

Pazarda açıklanan bir rapora göre, Şubat ayı ortasında, Ukrayna’da savaş patlak vermeden önce, Almanya pazarında erken rezervasyonlar geri dönüyordu ve Türkiye, Mallorca ve Yunan adalarına yapılan geziler bu yüksek sezonda en çok rezerve edilen yerler oldu.

Bir aydan fazla süren çatışmanın ardından, Alman turistlerin rezervasyon yaparken tercihleri ​​sıralama değişse de pek değişmedi: İspanya, yaz için talepte başı çekiyor, onu Yunanistan ve Türkiye izliyor, Türkiye Paskalya’da en çok talep edilen yer.

Rezervasyon trendleri

Rezervasyon trendleri raporunda, “Paskalya’da Türkiye, İspanya ve Mısır’ın çok ilerisinde”, diyor ve bölgeler açısından Mallorca’nın da oldukça ihtiyatlı olduğunu belirtiyor.

Talepteki bu düşüşe rağmen, OTA verilerine göre gidilecek ülke bazında 2022 yılında Almanya’da tatil yapmak için yapılan seyahat rezervasyonlarının başında İspanya, Türkiye, Yunanistan, Mısır ve Portekiz geliyor.

Alman gezginlerin en çok rezervasyon yaptığı turistik bölgeler ise Türk Rivierası, Mallorca, Hurghada, Girit ve Fuerteventura.

Yaz aylarında Rodos, Hurgada’nın yerini dördüncü sırada alıyor.

Fiyatların seyri

2022 için fiyatların tüm ülkeler için pandemi öncesine kıyasla nasıl önemli ölçüde arttığına dikkat çekiliyor, Mısır örneğinde (%27) bazen %25’ten bile fazla artış var.

Yunanistan’da %15, İspanya’da %14, Türkiye’de %12 ve Portekiz’de %8’lik bir artış tespit edildi.( HolidayCheck)

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.