We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Fsummıt’te sektörün profesyonelleri konuştu

Fsummıt’te sektörün profesyonelleri konuştu

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Vedat Başaran’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konaklama sektörü profesyonelleri konuştu. Konuşmacılar;

Nirvana Hotels Ceo’su Korhan Alşan
Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu
Limak Holding Turizm Başkanı Kaan Kavaloğlu
Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ
Delphin Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu

“Misafir tarafına daha kolay ulaşmak adına dijitalleştik”

Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu yaptığı konuşmada “Turizmi ikiye ayırmak lazım, şehir otelciliği ile resort otelcilik ayrı kategoriler. Biz kişisel ilişkilerle ve ekiple pax sayılarına charter operasyonlarına dikkat etmeliyiz. Antalya gibi bit turizm şehrinde dijitalleşme olamaz. Ancak şehir otelciliğinde bu gerçekleşebilir. Dijital reklamdan bahsedecek olursak şuan da bizim acente otel ilişkilerimizde yani paketlerimizin hazırlanmasında dijitalleşme olamaz. Fakat misafir tarafına daha kolay ulaşmak adına dijitalleştik” dedi.

“Yeni jenerasyon erken rezervasyon kavramını bilemeyecek”

Limak Holding Turizm Başkanı Kaan Kavaloğlu ise “Dijitalleşme kitle turizmini nitelikli hale getirebilir mi?” sorusuna yanıt aradı. Kavaloğlu konuşmasında, “Thomas Cook iflasını duyurduğu zaman turizmde yeni bir dönüşüm başladı diyebilirim. Biz kurum olarak resort ve şehir otellerinde hizmet veren bir grubuz. Resort’ta kalan turist 9 geceleme yaparken, İstanbul’daki turist 2 geceleme yapıyor. Thomascook battıktan sonra herkes şapkasını önüne koydu. Normal operasyonun dışında ne yapabiliriz demeye başladık. Sistem olarak dijitalleşme ile misafir sizden beklentisini standarda koydu. Misafir ne istiyorsa onu deneyimlemek istedi. Yeni jenerasyon yani y ve z jenerasyonu erken rezervasyon kavramının anlamını bilemeyecek ve biz de bunu yeni çözümlerle anlatmaya başlayacağız.
İnsan faktörü yeni jenerasyonda azalacak misafir sayısıyla internet çekim hızına önem verecek” dedi.

“Muhakkak klasik rezervasyon anlayışına dönülecektir”

Delphin Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu ise konuşmasında dijitalleşmeyi ele alarak “Muhakkak klasik rezervasyon anlayışına dönülecektir” ifadesini kullandı. Cömertoğlu, “Dünya dijitalleşiyor. Gerçek anlamda tatil dijitalleşmesi ise mümkün değil. Dinlemenin tat ve dokusunun dijital hayatta bir karşılığı yok. Tatil Avrupa’da kutsaldır. Şuan da dijital tatil mümkün değil. Oteller olarak bizde dijitalleşmeyi kullanıyoruz. Misafirlerimiz otel içinde isteklerini dijital olarak belirtebiliyor. Pazarlama anlayışımızı dijitalde yapıyoruz. Yeni gençler daha cesur ancak dijital platformlardan katılım gösterseler de birkaç olumsuz deneyim sonrasında onlar da klasik rezervasyon anlayışına dönecek” dedi.

“Pandemiyle dijitalleşme ön plana çıktı”

Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise “Pandemi başladıktan sonra her şey değişti. Dijitalleşme ön plana çıktı.” diyerek pandemi ile hayatımıza giren dijitalleşme hakkında konuşma gerçekleştirdi.
“Yeni Dünya düzeni oluşuyor. Bu düzen oturacak ve biz de buna uyacağız. Geleneksel bağlarımızı koruyarak değişim yapamayız. Kaçınılmaz olan değişime uymalıyız. Hem çevremize hem de çalışanlarımıza bunu öğretmeliyiz. Misafirperverlik elbette korunmalı ancak geleceğin getireceği yeniliklere de hazırlanmalıyız. Pazarlama modellerimiz değişti. Şehir otellerinin işi çok zor olacak. İş seyahatleri daha kısıtlı olacak ve marka şehirler, sualtı deneyimleri olan, yenilenebilir çevre dostu oteller moda olacak. Yani kişiselleştirilmiş deneyim yaşatan oteller ön planda olacak.”

“Online rezervasyonlar gün geçtikçe artıyor”

Nirvana Hotels Ceo’su Korhan Alşan kitle turizminin içinde dijitalleşme yer alacak söylemine şu yanıtı verdi;
“Eskiden arz talebi şekillendiriyordu şimdi ise misafir sizin nasıl olmanız gerektiğini söylüyor ve bedellerini ağır ödettiriyor. Telefon telefon olmaktan çıktı. Bu dijitalleşmeden turizm de nasibini aldı. Araştırmalara baktığımızda online rezervasyonlarda her yıl artış olduğu göze çarpıyor. Klasik işleyen pazarlarda birçok araştırma ise klasik satın alma yapılmadan önce misafirin internetten araştırma yaptığını ortaya koyuyor.

Turizm’de otellerde menüler, kapı açma sistemleri ve rezervasyon sistemleri pazarlama sistemleri dijitalleşti. Çünkü dijitalleşme tüm dünyada ile gereken hız gereksinimi karşılandı. Hizmet sektöründeki büyük gruplarsa ekiplerinin içerisinde “dijital insan kaynağı” barındırmalı.”

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.