We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Anadolu turlarından PCR muafiyeti çağrısı

Anadolu turlarından PCR muafiyeti çağrısı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İçişleri Bakanlığı 6 Eylül’den itibaren seyahatler için PCR testi zorunluluğu getirdi. Bu karar hem tüm vatandaşlar için hem de ülkemizi ziyaret edecek turistler için geçerli olacak. Yayınlanan genelge ile ilgili Anadolu turları yapan Sarabi Travel CEO’su Resul Rızaoğlu bu konuda turistlere muafiyet getirilmesi çağrısında bulundu.

Genelgede, ‘’Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi istenmesine, bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılmasına, kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmemesine karar verilmiştir. Karar tüm kişiler için geçerli olacaktır. Sadece 18 yaş altı için bu hususta zorunluluk aranmayacaktır.’’ bilgisi paylaşılmıştır.

6 Eylül’den itibaren uygulanacak olan bu kararla, turistlere ilişkin bir muafiyet olmamasından kaynaklı, Anadolu turları düzenleyen birçok firmanın ve turistin de mağduriyet yaşaması ön görülüyor.

Sarabi Travel CEO’su Resul Rızaoğlu alınan bu karar hakkında şunları dile getirdi: ‘’Bizler Anadolu turları düzenlemekte olup, onlarca firma Efes, İstanbul, Kapadokya, Pamukkale gibi ören yerlere özellikle eylül sonrası grup turları düzenliyoruz. Turistlere yönelik genel bir muafiyet kararı bizleri sevindirecektir.’’

 

PCR Zorunluluğu konulu genelgede düzenleme yapılıp yapılmama kararı ise merak konusu.

(Haber: Ayşe ŞALLI)

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.