We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel YUNANİSTAN’IN MÜZE GELİRİ TÜRKİYE ‘NİN İKİ KATI

YUNANİSTAN’IN MÜZE GELİRİ TÜRKİYE ‘NİN İKİ KATI

Yunanistan, Türkiye’dekinin yarısı kadar müze ziyaretçisinden iki kat fazla gelir elde etti.

Türkiye’de 2017 yılında, aralarında Efes, Topkapı sarayı gibi eserlerin de olduğu bütün müze ve örenyerlerini 20  milyon kişi gezdi. Buradan 190 milyon TL ( Yaklaşık 40 milyon Avro) gelir elde edildi.
Yunanistan’da ise yılın dokuz aylık döneminde 13.5 milyon kişi müzeleri ziyaret ederken buradan 86 milyon Avro gelir elde edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü verilerine göre, Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerini 2017 yılında 20 milyon 509 bin 746 kişi ziyaret etti. Buradan 190 milyon TL gelir elde edildi
Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) verilere göre de 2017 yılının ilk dokuz ayında Yunan müzeleri ve arkeolojik sit alanlarını 13,5 milyon kişi ziyaret etti. Buradan 86 milyon Avro gelir elde edildi.
Ziyaretçi az  gelir çok
Buna göre Yunanistan’daki müze ve örenyerlerini ziyaret edenler sayı olarak Türkiye’dekinin yarısı kadar iken buradan elde edilen gelir Türkiye’nin iki katından fazla oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamasına göre Türkiye’deki müze ve örenyerlerinin ziyaretçi sayısı 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde 17, gelir yüzde 13 arttı.
Yunanistan’da da müze ziyaretçi sayısı 2016’ya göre yüzde 17 artarken, gelirler yüzde 18 arttı.
Gelir artışı ziyaretçiden daha yüksek
Türkiye’de müze gelirindeki artış ziyaretçi sayısından daha düşük kalırken, Yunanistan’da  müze geliri ziyaretçi sayısındaki artıştan daha yüksek oldu.
Türkiye’de Mevlana Yunanistan’da Akropolis
İki ülke verilerine göre Türkiye’de ençok ziyaret edilen müze Konya Mevlana olurken Yunanistan’da ençok ziyaret edilen yer Akropolis oldu.

Yorum Yaz