We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel YAKIT DESTEĞİ AÇIKLANIRSA, UÇAK SAYISINI DA TURİST SAYISINI DA ARTIRIRIZ

YAKIT DESTEĞİ AÇIKLANIRSA, UÇAK SAYISINI DA TURİST SAYISINI DA ARTIRIRIZ

Uçak firmalarıyla anlaşma dönemine giren turizmciler hükümete çağrıda bulundu: Yakıt desteği açıklansın. Uçak sayısını da turist sayısını da artıralım.

Turizmciler, "Eğer yakıt desteği şimdiden açıklanırsa örneğin 100 uçak yerine 150 uçak kiralarız. Riski erken alır, ona göre çalışırız" dedi
Turizmciler, “Eğer yakıt desteği şimdiden açıklanırsa örneğin 100 uçak yerine 150 uçak kiralarız. Riski erken alır, ona göre çalışırız” dedi.

Turizmciler, desteğin erken açıklanması halinde kapasite artırımına gidebileceklerini belirterek, “Türkiye’de talep yüksek ancak risk de yüksek. Destek bizim planlama yaptığımız ağustos- eylül döneminde açıklanırsa 100 yerine 150 uçakla anlaşırız. Ancak şimdiden açıklanmazsa risk alamayız. Bu sefer de potansiyel arttığında uçak krizi yaşarız. Destek zaten veriliyor, şimdiden açıklansın. Planlamaları rahat yapalım. Bu turist sayısına da pozitif yansır” diyor.

UÇAK KRİZİ YAŞIYORUZ

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Rusya’da yoğun bir Türkiye talebi olduğunu ve uçak bulmakta zorluk çektiklerini belirtti. Sabah’ın haberine göre, Koçkar, “Bu krizi 2018’de de yaşamak istemiyoruz. Hükümet her yıl sağladığı uçak yakıt desteğini biraz erken açıklarsa biz de risk alıp daha fazla uçak kiralayabiliriz” dedi. Desteğin turist getirdikten sonra verildiğini hatırlatan Koçkar, “Ödeme de şimdi yapılmayacak yani bütçeye bir zararı yok. Biz sadece planlamalarımızı rahat yapabilmek için resmi açıklamanın bu dönemde olmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

ELİMİZ GÜÇLENİR

TUI Türkiye Temsilcisi Diana Travel’ın Genel Müdürü Burak Tonbul da desteğin bir an önce açıklanmasının Avrupa’dan gelen turist sayısına ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Tonbul, “Geçen yıl bu dönemlerde Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle önümüzü görmekte zorlanıyorduk. Bu nedenle uçak firmalarıyla güçlü anlaşmalar yapamadık. Ama bu yıl ocak ayından beri Türkiye’de en küçük bir terör olayı yaşanmadı. Bu bizim elimizi Avrupa’da güçlendirecek” diye konuştu.

Ancak Avrupa’da yürütülen algı operasyonlarının riski beraberinde getirdiğini belirten Tonbul, “Eğer yakıt desteği şimdiden açıklanırsa örneğin 100 uçak yerine 150 uçak kiralarız. Riski erken alır, ona göre çalışırız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz