We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ TÜRSAB’DAN SORUŞTURMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ TÜRSAB’DAN SORUŞTURMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği’ne (HURSAD) mensup 100 civarında acentenin şikayeti üzerine Rekabet Kurumu’nun (RK) TÜRSAB ve ona bağlı iştirkler hakkında soruşturma başlatması sonrası TÜRSAB’dan açıklama geldi. Açıklamada soruşturma başlatılmasına neden olan iddialara yanıt verilmezken, şikayetin yaklaşan genel kurulu etkikeme amacı taşıdığı ifade edildi.

TÜRSAB tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

”Rekabet Kurumu’nun, hac ve umre organizasyonları nedeniyle Birliğimiz ve ilgili iştiraklerinin faaliyetleri hakkında soruşturma başlattığı yönünde basında çıkan haberler dolayısıyla üyelerimize bilgilendirme yapılması gerekliliği doğmuştur.

Rekabet Kurulu’nun kararına dayanak oluşturan şikayet konusunda isnad edilen iddialar yönünden Rekabet Kurumu’na yasal süresi içerisinde savunma ile birlikte delillerimiz sunulacaktır. Ancak Birliğimiz üyesi seyahat acentalarının bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bilindiği üzere Birliğimiz üyesi hac ve umre faaliyeti gerçekleştiren seyahat acentaları; hac ve umre organizasyonlarının niteliği gözetilerek, yasal mevzuat kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanlığında oluşturulan Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun kararları doğrultusunda hareket etmektedir. Birliğin, şikayet konularına ilişkin uygulamalarının da bu kararlar çerçevesinde olduğu çok nettir. Birliğimiz; Suudi Arabistan’a giden vatandaşların ibadetlerini ve bu ibadetlerin en iyi şekilde yapılmasını sağlayan tamamlayıcı hizmetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kontrol mekanizması içinde birlikte yürütmektedir.

Kanaatimizce, Birliğimiz üyesi bir kısım seyahat acentalarımızın ve içinde oldukları oluşumun, Birlik Olağan Genel Kurul Toplantısından beklentilerine cevap bulabilmek için haksız, asılsız ve kötüniyetli davranışlar ile genel kurul sürecini etkileme çabalarına yönelik bir şikayet girişiminde bulunduğu anlaşılmaktadır.

Bu kişiler, amaçları doğrultusunda üyesi olduğu Birliğe ve dolayısıyla meslektaşlarına zarar vermekten imtina etmemektedirler.

Dolayısıyla akli selim Birliğimiz üyesi seyahat acentalarının dikkatinden bu durumun kaçmayacağına kuşku yoktur.

Konuya ilişkin Birliğimiz tarafından hukuki süreç yürütülecek ve üyelerimize gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Yorum Yaz