We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel TÜRKİYE’DEN KOKSAKİ İDDİALARINA YANIT: ” SORUN YOK “

TÜRKİYE’DEN KOKSAKİ İDDİALARINA YANIT: ” SORUN YOK “

Sputnik’e göre, Rus basınında ve sosyal medyasında yayılan haberlerin spekülatif olduğunu düşündüklerini belirten bakanlık, Rus turistlere Sputnik üzerinden seslenerek tatil için gönül rahatlığıyla Türkiye’ye gelebileceklerini vurguladı.
Rusya’da geçen hafta sonu yayınlanan haberlerde Antalya’da tatil yapan birkaç Rus turistte koksaki virüsü bulgusuna rastlandığı belirtilmişti.
Daha sonra İzvestiya gazetesi, Türkiye’nin salgını gizlediğini iddia etmiş ve Kemer, Belek ve Side başta olmak üzere çeşitli beldelerdeki Rus turistlerin hastalık nedeniyle tatillerini yarıda kesmek zorunda kaldıklarını öne sürmüştü.
Koksaki virüsü, insanların sindirim sistemlerinde yaşayıp çoğalan ve dışkı ile yayılan bir virüs ailesinin üyesidir. Çoğu kez hafif soğuk algınlığı semptomlarına neden olurken bazen de ateşli ağır hastalık belirtilerine de yol açabiliyor.

Koksaki virüsü nedeniyle Antalya otellerinde bulaşıcı salgın hastalık görüldüğü iddiaları hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.  Rus basınında yer alan haberleri tekzip eden bir açıklama yayınlayan Sağlık Bakanlığı, “Sputnik’in talebi üzerine Antalya’daki temsilcilerimiz bir araştırma yaptı ve 7 Ukraynalı turistte deri döküntüsü olduğunu tespit etti. Ancak bu tür durumların her ülkede olabileceğine inanıyoruz. Araştırmanın sonucuna göre, herhangi bir salgın hastalıktan söz edilemez” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz