We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel TÜRKİYE İLE İSRAİL BİLE RUS TURİST REKABETİNDE

TÜRKİYE İLE İSRAİL BİLE RUS TURİST REKABETİNDE

“Sert devalüasyon sonrası halkın alım gücünün düştüğü Rusya’dan turist çekebilmek için tatil ülkeleri birbirleriyle yarışıyor.” Rus Komsomolskaya Pravda gazetesi, Türkiye’nin de dahil olduğu tatil ülkelerinin, Rusya’dan düşen turist sayısını artırmak için çeşitli kampanyalara başvurduğuna dikkat çekti.

b123

Antalya’ya sene başından bu yana giden Rusyalı turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yarı yarıya gerileyerek 32 bine düştüğü belirtilen haberde, “Henüz tabii sezon değil, ancak geçen senenin aynı dönemine bakıdığında düşüş eğilimi ortada” denildi.
“Türkler Rus turistleri kaybetmek istemiyor” ifadesini kullanan gazete, “Her yıl 4 milyon Rusya vatandaşı tatillerini Antalya’da, Kemer’de, Marmaris’te, İstanbul’da geçiriyor. Bu nedenle Türk hükümeti, Rusya’dan turistleri taşıyan her charter uçağı için 6 bin dolar ödemeye karar verdi. Parayı, seferleri düzenleyen tur operatörleri alacak” diye yazdı.
Ankara’nın finansal desteğinin nisan-mayıs dönemi için olduğu belirtilen haberde, “Bu yardımın tur fiyatlarına yansıması gerekiyor” denildi.

Bu arada İsrail ekim 2015-nisan 2016 arasında Kızıl Deniz’deki Eylat bölgesine gelecek her turiste 45 euro vererek ilgiyi aktarma çabasında. Turistler en az 16 saat kalırsa bu primden yararlanacak.

Ötye yanadan Avrupa’da Karadağ da Rusyalı tur operatörlerine yüzde 30’u bulan indirimleri devreye soktu. (Turkrus)

Yorum Yaz