We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel TUI İLK YARIDA CİROSUNU YÜKSELTTİ

TUI İLK YARIDA CİROSUNU YÜKSELTTİ

TUI Group’un 2016/2017 mali yılının ilk yarısına ilişkin rakamları açıklandı.
Avrupa seyahat pazarını en büyük grubu TUI Group, 2016/2017 mali yılının ilk yarısına ilişkin mali bilançosunu açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre grubun cirosu bu dönemde yüzde 8,2 artarak 6,69 milyar avro oldu. Döviz kurlarındaki dalgalanmaların da etkisi ile cirodaki net artış yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.
Grubun operasyon kârı ise aynı dönemde yüzde 6,38 oranında arttı. Bu sonuçla grup zarar hanesini 193,3 milyon avroya çekmeyi başardı. Kur etkisi sonrasındaki hesaplamaya göre operasyon geliri yüzde 3,8’lik artış kaydetti. Bu sonuçla zarar hanesi 214,4 milyon avro olarak açıklandı.
TUI Group’un otelcilik ve kruvaziyer kollarında ise önemli artışlar yakaladığı görüldü. Grubun otelcilik faaliyetlerinden elde ettiği operasyon geliri ilk yarıda yüzde 27,9 artarak 122,8 milyon avro oldu. Kruvaziyerde de yüzde 52,1’lik artışla 75 milyon avro operasyon geliri elde edildi.
TUI’nin 2017 yaz sezonu satışlarından elde edilen cironun ise yüzde 8’lik artışla geçen yılın üzerinde seyrettiği açıklandı. Yaz sezonu için yolcu sayısında da yüzde 4’lük artış olduğu bildirildi.
Özellikle geçtiğimiz dönemlerde sorun yaşanan TUI Almanya’da yaz cirosundaki yaklaşık yüzde 7’lik artış dikkat çekti. Almanya’da özellikle Yunanistan ve İspanya’daki büyük talep artışının Türkiye, Mısır gibi sorunlu bölgelerdeki kayıpları telafi ettiği belirtiliyor. Büyük Britanya ve Kuzey Avrupa ülkelerindeki yaz satışlarının da yüzde 8 artıda olduğu kaydedildi.
TUI’nin 2017 yaz sezonu kapasitesinin yüzde 62’sinin şimdiden satıldığı ifade edildi.

Yorum Yaz