We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel SÜLEYMAN GÜRPINAR, DİNAMİK SATIŞ AKIŞINI TAKİP ETMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

SÜLEYMAN GÜRPINAR, DİNAMİK SATIŞ AKIŞINI TAKİP ETMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Antalya Manavgat Çolaklı’da yer alan Vonresort Hotels Genel Müdürü Süleyman Gürpınar yaptığı açıklamasında, 2016 yılına daha iyi seyir izleyen Türk Turizmindeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. Gürpınar, dinamik satış akışını takip etmenin önemine dikkat çekerken, “Bunun yanında acente ilişkilerini kuvvetlendirmek gerekiyor. Fuar katılımlarında ve özellikle online memnuniyet puanlarını arttırmak için çaba sarf edilmeli” diye konuştu.

Gelişmeleri değerlendirdi!

Geçtiğimiz yıl ve bu yılki gelişmeleri değerlendiren Gürpınar, “  2016 analizimiz ve istatistikî veriler baktığımızda yaklaşık olarak Antalya Bölgemizin tümünde hemen hemen % 45’lik  kayıp ile kapattık.  2017 umutlarımız ise şöyle. Charter uçuşlarının Rusya’dan devam edeceği konusunda bilgiler aldık.  Avrupa’da Hollanda ve Almanya ile ilgili bazı olumsuz gelişmeler olmasına rağmen, TUİ’den, Necermann’dan ve diğer büyük Tur Operatörlerine istinaden, Last Minute satışlarının ön planda olacağını öğrendik. Şu anda görünen rezervasyon akışı da bunu teyit ediyor.  Yaklaşık % 70 kayıpla Avrupa pazarında rezervasyon akışı mevcut.  Bundan üç gün önce Hollandalı ve Almanyalı çok önemli bir operatörle konuştum. Kısa Bir Sohbet Ettik. Onlar şunu söylediler. ‘Alman pazarında sattığımız büyük bir tesis, fiyat indirimleri devam ettiği için, satış kaybı yaşıyoruz’ ‘Ama bunu Antalya için özellikle söylüyorum, ülke genelinde devam ettirdiğiniz için’ dedi,  Avrupa’da bir çelişki oluştu, acaba kaliteden taviz mi veriliyor, güvenilirlilikle ilgili bazı sorunlar mı var diye..  Bu yüzden birleşip çok ivedi bir şekilde satışlarınızı olması gereken rakamlara yükseltmeniz gerekiyor dedi.  Prestijle ilgili zaten  çok iyi bir sıçramanız var, eşi benzeri olmayan temalı otelleriniz mevcut, işletmeler olarak birleşmemiz gerektiğini ifade etti. Her iki Tur operatörünün de sahibi bu şekilde konuştu.  İlginç bir saptama ve doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Last Minute konusunda nasıl bir avantaj yakalayabiliriz?

Last Minute konusunda açıklamalarda da bulunan Vonresort Hotels Genel Müdürü Süleyman Gürpınar, “  Last Minute ile ilgili de şunları söylemek isterim. Bu konuda nasıl bir avantaj yakalayabiliriz? 2016 yılında memnuniyet oranlarını devam ettiren, hatta yükselten, marketing harcamalarında kısıtlama yapmayan tesisler , dinamik satışa çok büyük önem veren, acente ilişkilerini yüksek tutan oteller, yine belirli Paxa gelecek olan misafirin rezervasyon akışını, kendi lehine çevirebilir.  Ama 2016 yılında bunlara önem vermeyen, kaliteden taviz veren, personel istihdamlarında çok olumsuz bakan tesisler maalesef olumsuz bir rezervasyon akışı yaşayacaklar. Benim tavsiyem, dinamik satış akışını takip etmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Acente ilişkilerini kuvvetlendirmeleri gerekiyor.  Fuar katılımlarında ve özellikle online memnuniyet puanlarını arttırmak için çaba sarf etmeliler diye düşünüyorum” dedi.

Rusya’da Türk Festivali ve 2018 Troia Yılı turizmciler için büyük fırsat!

Son dönem gerçekleşen tanıtımlar ve turizme etkilerini de değerlendiren Gürpınar, “ 2018 yılı Troia Yılı ilan edilmesi ülkemiz için ve özelikle turizm sektörü için bu çok büyük bir avantaj. Bu inanılmaz bir fırsat. Emeği geçen arkadaşlarımızı özellikle Çanakkale Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Otelciler Birliğinin ve katkı koyan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin tanıtımı adına inanılmaz çalışmalar yapıyorlar. Ve bizde bunu şirketimiz olarak takip ediyoruz. Bunun yanı sıra Moskova’da 16-18 Haziran’da çok ciddi kapsamlı bir festival olacak. Festivalin ismi de Türk Festivali. İmkanı olan, zamanı olan tüm yönetici ve arkadaşlarımızı bu festivale katılmalarını arzu ediyoruz. Antalya Valiliği, Manavgat MASTOB, Manavgat Kaymakamlığımız ve bazı STK yöneticilerimiz katılacağı bilgisine sahibim. Bizde şirket olarak burada yer alacağız. Bu etkinliğin çok başarılı ve etkili olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz