We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel RUSYA’YA REKOR TURİST: EN ÇOK NEREDEN GELİYORLAR? KAÇ TÜRK VATANDAŞI ZİYARET ETTİ?

RUSYA’YA REKOR TURİST: EN ÇOK NEREDEN GELİYORLAR? KAÇ TÜRK VATANDAŞI ZİYARET ETTİ?

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm yetkilileri söz konusu sayının yalnızca organize turları içerdiğine dikkat çekiyor.
Öte yandan, resmi istatistik servisi Rosstat verileri söz konusu dönemde ülkeye 11 milyon turistin giriş yaptığını gösteriyor. Birinci sırada 3,9 milyonluk “turistle” Ukrayna, ikinci sırada 1,5 milyon ile Kazakistan var
Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina Rosstat’ın turist sayısını dünyada kabul gören yönteme göre hesapladığını belirtiyor. Buna göre, bir ülkede başka bir ülkede kazanılmış parayı harcayan herkes turist.
Yabancı turistlerin Rusya’da en çok ilgi gösterdiği güzergahlar Zolotoye Koltso ve Serebryannoye Ojerelye olarak bilinen eski Rus şehirleri turları, komünizm temalı Krasnıy Marşrut (Kızıl Rota) ve Transsibir Demiryolu. Kazan ve Soçi de turizme katkıda bulunan destinasyonlar arasında.

Rusya’yı ziyaret eden yabancı turist sayısı her geçen yıl artıyor. Yılın ilk dokuz ayında ülkeye 3,28 milyon turist gelirken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış kaydedildi. Ziyaretçiler arasında Çinliler yaklaşık 1 milyon ile ilk sırada. Dokuz ayda ayrıca 368 bin Alman ve 207 bin Amerikalı Rusya’yı ziyaret etti. Bu ülkeleri Güney Kore, İsrail, İtalya, Fransa, İspanya, İran ve Japonya izliyor.

Türkiye 27’inci sırada yer alırken, 9 ayda gelen Türk vatandaşı sayısı 59 bşn olarak açıklandı.

Listenin ilk sıralarındaki ülkeler ve ziyaretçi sayıları şöyle:

1 – Ukrayna  – 6 milyon 642 bin
2 – Kazakistan –  2 milyon 684 bin
3 – Çin – 1 milyon 241 bin
4 – Finlandiya – 781 bin
5 – Azerbaycan – 654 bin
6 – Polonya – 556 bin
7 – Almanya  – 502 bin
8 – Ermenistan  – 442 bin
9 – Moldova – 396 bin
10 – Özbekistan – 376 bin

Yorum Yaz