We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel POYD’DAN DEV ADIM

POYD’DAN DEV ADIM

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin en büyük sorunu gelecek kaygısı. Puanını tutturabildiği okula kaydını yaptıran on binlerce genç, bir diplomam olsun diye okuluna girerken, diğer yandan içten içe diplomasını aldığında alanında iş bulup bulamayacağını düşünür.  Bu eğitim sistemi sonucu Türkiye’de Harita Mühendisi şoförlere, Endüstri Mühendisi berberlere rastlayabilirsiniz. Her yıl binlerce öğrenci diplomasını alıp, işsizler ordusuna katılır.

POYD’DAN DEV ADIM

Turizm sektörünün önde gelen  derneklerinden Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), hem sektörün hem de mesleki eğitim alan öğrencilerin geleceğini garanti altına alan bir çalışmaya imza attı.  İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği, turizm sektörü ve üniversite koordinasyonunu sağlayarak öğrencilerin sektöre girişini ve uyumunu kolaylaştırmak, hızlandırmak ve verimini arttırmak amacıyla bir protokol imzaladı.

PROTOKOL NELER İÇERİYOR?

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Güzel ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Murat Cüntay ve POYD üyelerinin katılımıyla imzalanan protokol kapsamında;

  • İKÜ, Dernek üyelerine, protokolün amacına uygun alanlarda öğretim üyelerinin uzmanlığı ve onayı dikkate alınarak eğitimler düzenleyecek ve turizm alanındaki öğretim elemanlarının Dernek etkinliklerine katılımları konusunda destek verecektir.
  • Dernek ise üyelerinin İKÜ’deki derslerde ve söyleşilerde konuşmacı olarak yer almalarını sağlayacak,
  • İKÜ’de Turizm eğitimi alan öğrenciler için eğitiminin parçası olarak staj imkânı sağlayacak,
  • İKÜ’de Turizm eğitimi alan öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş bulmalarına ve işe yerleştirilmelerine yardımcı olacak,
  • İKÜ’nün Turizm eğitimi alan öğrencilerine ‘Kariyer Koçluğu’  adı altında turizm sektörü ve turizm işletmeleri ile ilgili rehberlik yapacaktır.

SERTİFİKA PROGRAMLARI BAŞLADI!

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) arasında imzalanan protokol imzada kalmadı. Bu kapsamda, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine yönelik sertifika programları başladı.

Öğrencinin yetkinlikleri, bilgi-becerileri ve özellikleri doğrultusunda kendisine uygun olan alanı bulmasına ve ilerlemesine yardımcı olmak amacıyla “Kariyer Koçluğu ve Turizmde Hedef Sahibi Olmanın Yararları Sertifika Eğitimi”, 17 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Kültür Üniversite İncirli Yerleşkesi’nde düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, POYD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Murat Cüntay, Radisson Blu Pera Genel Müdürü Ahmet Korkut, Sheraton Ataköy FB Direktörü Atilla Özen ve Hawthorn Suites by Wyndham Airport Nöbetçi Müdür Mert Cenk Yorul tarafından gerçekleştirildi.

Sertifika Programları devam ediyor!

‘Butik Otelcilik ve Ölçeğine Göre Farklılık Gösteren Otel Yapılarında Yönetimi Organizasyon’ başlıklı 2. Sertifika Eğitimi 21 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi İncirli Yerleşkesinde…

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

İmzalanan protokol sonrasında Hotel Gazetesi, Kültür Üniversite İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Tayfun Kaynaş ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğr.Gör. Pelin Tuna ile röportaj yaptı. Bu röportajda Program Başkanı Pelin Tuna konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ‘Kariyer Koçluğu ile sektörün önemli isimleri tarafından verilen Sertifikasyon Programı kapsamında verilen eğitimler ve mezuniyet sonrası bu alanda devam etmek isteyen öğrencilerimize iş imkânı sağlamakla Vakıf Üniversiteleri içerisinde bir ilke imza attık.’

 

 

Yorum Yaz