We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel “ÖNÜMÜZ YILBAŞI, TATİL, BAYRAM… RUSYA YAPTIRIMLARDA PRAGMATİK OLACAK”

“ÖNÜMÜZ YILBAŞI, TATİL, BAYRAM… RUSYA YAPTIRIMLARDA PRAGMATİK OLACAK”

Ekonomi çevrelerinin en etkili gazetesi Vedomosti, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov’un bugünkü toplantıda Medvedev’e Türk mallarına ilişkin yasak listesi önerisini sunacağını duyurdu.
rus_flag-1920x1200
Üst düzey bir hükümet yetkilisi gazeteye yaptığı açıklamada,  “Listenin son hali, Türk tarafının son dönemde değişmeye başlayan söylemine de bağlı” dedi.

Rus yetkili, yaptırım konusunu koordine eden Başbakan Yardımcısı Şuvalov’un pragmatik yaklaşacağını ve Rusya ekonomisine zarar vermemek için dikkatli olacağını ekledi.

İsmi açıklanmayan aynı yetkili, “Gıda ürünlerinde sınırlama olacak ama seçili bazı ürünlerde olacak. Liste şu günlerde belli olacak. Hükümet, önümüzde bayram sezonu (yılbaşı kast ediliyor) olduğunu hesaba katarak dikkatli davranacak” dedi.

Rusya’da hükümet bugün Türkiye’ye uygulanacak ekonomik yaptırımların detayını görüşmek için bugün toplanacak. Rusya’nın önde gelen gazetelerine bu sabah yansıyan haberler, TürkRus.Com’un hafta sonunda yaptığı “Putin çerçeveyi çizdi ama içini doldurmakta acele etmedi; Türkiye’nin atabileceği olası adımlar için zaman tanındı” yorumuyla örtüşüyor:

– See more at: http://www.turkrus.com/131787-%E2%80%9Conumuz-yilbasi-tatil-bayram-rusya-yaptirimlarda-pragmatik-olacak%E2%80%9D-xh.aspx#sthash.gOCpt2xa.dpuf

Yorum Yaz