We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI TRAVEL TURKEY İLE İZMİR’LE BAŞLIYOR

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI TRAVEL TURKEY İLE İZMİR’LE BAŞLIYOR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Erken Rezervasyon Kampanyası” 2018 yılı tanıtım kampanyası basın toplantısı fuarla eşzamanlı fuarizmir’de gerçekleşecek.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla organize edilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında fuarizmir’de 11’nci kez kapılarını açıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2009’dan bu yana her yıl uygulanan “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2018 yılı tanıtımı da Travel Turkey İzmir kapsamında yapılacak.

İç turizmi canlandırmak amacıyla yerli turiste avantajlı ödeme olanakları sunarak yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiğine dair algıyı değiştiren “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın tanıtım faaliyetleri, 7 Aralık 2017 tarihinde saat 14:00’te fuarizmir’de yapılacak basın toplantısında ‘Tatil Herkesin Hakkı’ ve ‘Yerinizi Şimdiden Ayırtın’ sloganları ile başlayacak. Kampanya bu tarihten itibaren 30 Mayıs 2018 tarihine dek devam edecek.

Yerli turisti ön plana çıkarılması amacıyla T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm, bankacılık ve ilgili diğer sektör kuruluşlarının katılım ve iş birliği ile bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan “Erken Rezervasyon Kampanyası” kısa sürede büyük ilgi görmüştü. 2009 yılında 200 bin yerli turist imkandan yararlanırken, bu rakam 2015’te 3.5 milyona yükseldi. Erken rezervasyon ile avantajlı fiyatlardan yararlanarak tatil yapmayı tercih eden yerli turist sayısı 2016’da ise yüzde 30’luk bir artışla 4.2 milyonu buldu. TÜRSAB yetkilileri tarafından Haziran ayında yapılan açıklamaya göre de bu yıl rakamların 5.2 milyona ulaşacağı düşünülüyor.

Artan talepler nedeniyle yabancı turist ile yerli turistin tatil ve konaklama ücretleri arasındaki büyük farkları ortadan kaldıran kampanya ile tatil planı yapan yerli turistler yurtiçi veya yurtdışında dilediği otelde uygun fiyatlarla konaklama imkânı bulurken, yabancı turistlerin de Türk turizmine ilgisi artacak.

Erken Rezervasyon Kampanyası süresince sunulan avantajlar ise şu şekilde:
“Seyahat acentelerinin tur paketlerinde yüzde 10 ile yüzde 45 oranları arasında indirim kolaylığı,
İş birliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme olanağı,
Havayolları uçuşlarında indirim kolaylığı,
Kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması ve 2013 yılında başlatılan iptal sigortası çerçevesinde seyahatlerin tur başlamasına 72 saat kalaya kadar iptal edilebilmesi ve tüketicilerin ödemelerini geri alabilmeleri.”

Yorum Yaz