We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel CORENDON AİRLİNES, 2018 KAPASİTESİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

CORENDON AİRLİNES, 2018 KAPASİTESİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Türkiye’nin önde gelen turistik havayolu şirketlerinden Corendon Airlines, 2018’de Avrupa turizminden umutlu olduğunu açıkladı.

Hollanda, Belçika, Almanya ve İskandinav ülkelerinden Türkiye’ye en fazla yolcu taşıyan havayolu firmalarından Corendon Airlines, 2018 yaz sezonu için umutlu olduğunu açıkladı. Corendon Airlines, Avrupa-Antalya hattında koltuk kapasitesini yüzde 50 artırarak 1 milyon koltuk planladı.

Koltuk kapasitesini yüzde 50 artırdı
Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Hem Avrupa’daki tur operatörlerinden aldığımız iyi sinyaller hem de geçtiğimiz hafta Ankara’da düzenlenen Üçüncü Turizm Şûrasında devlet kademelerinden gelen olumlu mesajlar sayesinde turizmciler olarak 2018 turizm sezonundan umutluyuz. Tüm bu pozitif beklentiler ışığında, biz de Corendon Airlines olarak 2018’de özellikle uzman olduğumuz Hollanda, Belçika ve Almanya pazarlarında pazar payımızı yukarılara taşıyacak şekilde planlamalar yaptık ve sunduğumuz koltuk sayısını % 50 oranında arttırdık. Geçtiğimiz yıl sektör, Avrupa’dan Türkiye’ye uçacak uçak bulmakta zorlanmıştı. 2018 için önlemlerimizi şimdiden alarak Antalya’ya planlanan uçuşlarımızı çoğalttık.” şeklinde konuştu.

Şûra, turizmcilerin özgüvenini yeniden kazanması ile sonuçlandı
Yıldıray Karaer, Üçüncü Turizm Şûrası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken “Turizm Bakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın ve diğer Bakanlarımızın turizm profesyonelleri ile bir arada bulunduğu bu şûrada Türkiye turizminin tüm unsurlarının görüşülmesi ve ortak hedefler belirlenmesi tüm turizmcilere umut ışığı oldu. Özellikle geçtiğimiz yıl verilen yakıt desteğinin gelecek yıl da devam edeceğinin açıklanması tur operatörleri tarafından çok olumlu karşılandı. Şûra, tüm turizmcilerin özgüvenlerini yeniden kazanması ile sonuçlandı.” diyerek görüşlerini açıkladı.

Almanlar Türkiye’nin öneminin farkında
Yıldıray Karaer, 2018 sezonu için pazarlar bazında değerlendirmelerde de bulundu. Planlamalarını yaparken Almanya pazarında 25 farklı tur operatörü ve bir çok acenta ile görüştüklerini ve Alman tur operatörlerinin Türkiye’nin turizm sektörünün lokomotifi olduğunun bilincinde olduğunu belirten Karaer, “2018 için tur operatörleri, oteller ve havayolları ile el ele vererek ibreyi Türkiye’ye çevirmek için sürekli projeler üretiyorlar. Çünkü Türkiye, sunduğu fiyat/kalite kriterleri ile özellikle çocuklu aileler için rakiplerinden daha avantajlı ve tur operatörleri açısından yüksek sayılara ulaşıldığından karlılığı yüksek bir destinasyon. 2018’de son iki yılın sayılarının üzerinde Alman’ın Türkiye’ye geleceğine inanıyoruz. Bu sebeple, 2018 Nisan-Ekim dönemi için yüksek sezondaki ilave kapasitelerle birlikte 400.000 koltuk arz ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Pazar payımızı artırma hedefindeyiz”
Karaer sözlerini, “Belçika ve Hollanda’da faaliyet gösteren kendi tur operatörümüzün rezervasyonlarına baktığımızda da 2015 sayılarını yakalayabileceğimize olan inancımız artıyor. Bu yıl Hollanda ve Belçika için 350.000; bir diğer önemli pazarımız olan İskandinav ülkeleri için ise 150.000 koltuk planladık. Ayrıca 2016’da ilk kez uçmaya başladığımız Rusya’da da güçlü tur operatörleri ile yapacağımız ortak çalışmalarla Pazar payımızı arttırmak hedefindeyiz.  ” diyerek sürdürdü.

2018’de herkes yüzünü Türkiye’ye dönecek
Almanya‘daki tur operatörlerinin Türkiye tatili satmak konusundaki isteklerinin aslında tüm Avrupa’da geçerli olduğuna değinen Karaer, Türkiye’de 2016 ve 2017’de yaşanan olumsuz gelişmeler sonucu rakip destinasyonlara yönelen tur operatörlerinin bu ülkelerde Türkiye’deki tesislerin fiyat seviyesini ve ürün kalitesini yakalayamadığının altını çizdi. Dolayısıyla özellikle çocuklu ailelerde müşteri memnuniyeti oranlarının çok düştüğünü belirten Karaer, “Avrupalı turist Akdeniz çanağındaki diğer tatil destinasyonlarını deneyimledikçe Türkiye’nin fiyat-kalite dengesi hem tur operatörü hem de turistler tarafından daha iyi anlaşılıyor. ” dedi.

Yorum Yaz