We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel BENTOUR, TÜRKİYE KAPASİTESİNİ YÜKSELTTİ

BENTOUR, TÜRKİYE KAPASİTESİNİ YÜKSELTTİ

Bentour, “Comedy Night” etkinliğini ikinci kez Türkiye’de gerçekleştirdi. Antalya’daki Regnum Carya Golf & Spa Resort’te basın mensupları ile bir araya gelen Bentour’un kurucusu Kadir Uğur, Türkiye kapasitelerini yükselttiklerinin söyledi.

BENTOUR, TÜRKİYE KAPASİTESİNİ YÜKSELTTİ

Türkiye turizminin 2014 yılında kadar önemli bir büyüme sergilediğini belirten Uğur, “Turizmimize nazar değdi. Türkiye, turizmde birinci ligden neredeyse ikinci lige düştü. Şu anda İspanyollar ve Yunanlar bizim içinde bulunduğumuz durumdan dolayı çok mutlular” dedi.
Kadir Uğur’un açıklamaları şöyle: “Türkiye, ciddi bir kapasite kaybı yaşadı. Biz bu kapasiteyi nasıl geri getireceğiz? Bakanlık krizi nasıl çözeceğimizi bilmiyor. Turizm dernekleri de bir ağızdan konuşmuyorlar. Bu şekilde krize bir çare bulunacağını hiç zannetmiyorum. Bakanlık öncülüğünde acilen bir komite kurulmalı ve strateji geliştirilmelidir. Stratejilerimizin olmaması, el birliği ile çalışmamamız bizi bu hale getirdi. Bentour olarak bir önceki yıl Türkiye’ye 120 bin turist getirmiştik. Bu sene turist sayımız 75 bine geriledi. Türkiye ciromuz 120 milyon euro’dan 57 milyon euro’ya geriledi. Buna rağmen Türkiye kapasitelerimizi yükselttik. 2016 yılında yaptığımız 75 bin yolcunun yerine 150 bin yolcu planladık. Diğer tur operatörleri kapasite düşürünce, bu kapasiteyi kazanmak için harekete geçtik. Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın ardından şimdi de Çekoslovakya, Macaristan, Romanya dahil 5 ülkede daha operasyonlara başlayacağız.Batı Avrupa’da Türkiye ile ilgili çok sayıda negatif haber çıktı. Orada olduğunuz zaman Türkiye’den korkuyorsunuz. Böyle bir intiba yaratılıyor. İnsanlar, ‘Türkiye’de insan haklarına saygı gösterilmiyor. Tatile oraya giderek bu duruma destek veremeyiz’ diye yaklaşım geliştiriyor. Türkiye yurt dışında sahipsiz. Bu nedenle düşmanlarımız da rakiplerimiz de bunun üstüne oynuyor.

2017 kaybedilmiş gibi görünüyor. Büyük tur operatörleri uçaklarının burnunu başka ülkelere çevirdiler. Aslında zaman geçmiş değil. Bir Türk tur operatörü olarak biz ne yapacağız, otelciler, acenteler ne yapacak? En iyi müdafaa hücumdur. Orada kamuoyunun bakışını değiştirecek adımlar atmalıyız. Hesap yaptım, 200 milyon avro bir bütçeyle bu durumu tersine çevirebiliriz.”

2017 yılında mesleği bırakarak 2 yıllık bir dünya turuna çıkacağını belirten Uğur, Bentour bayrağını Deniz Uğur’a bıraktı.

Yorum Yaz