We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ALMANYA : TÜRKLERE VİZE VERMEYİ DURDURUN”

ALMANYA : TÜRKLERE VİZE VERMEYİ DURDURUN”

 ABD ile yaşanan vize krizi sürerken, Türkiye’nin en büyük turizm kaynak pazarlarından Almanya’da da benzer sesler duyulmaya başlandı. 

ABD’nin Türkiye’de vize başvurularını durdurmasının ardından Almanya’da da bu yönde haberler yapılmaya başlandı.Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye’ye karşı ABD’nin attığı adıma benzer bir adım atmak gerektiğini yazdı.

”TÜRKLERİN VİZE İŞLEMLERİ ASKIYA ALINABİLİR”

DW Türkçe’nin aktardığı haberde şu ifadelere yer verildi:

”Berlin’in başka bir dil de konuşabileceğini Erdoğan’a gösterme vakti geldi. Almanya, Avrupa Birliği olmaksızın Türkiye’ye baskı uygulayabilecek ve Erdoğan’ın gerçekten canını yakabilecek silahlarını ortaya koyabilecek durumda. Neden Erdoğan’a bir ültimatom verilmiyor? Türk hükümetinin dört hafta içinde 11 rehini (gözaltına alınan ‘aktivistlerden’ bahsediliyor) serbest bırakmaması halinde, Alman topraklarındaki Türkiye’den gelen bütün Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) memurlarının bir ay içinde ülkeyi terk etmesi istenebilir. Ayrıca Almanya’ya gelmek isteyen Türklerin vize işlemleri askıya alınabilir. Bunun yanı sıra Berlin, Almanya’daki 14 Türk Başkonsolosluğu’nun yarısını kapatabilir. Kim rehin alırsa, ona rehin alan kişi muamelesi yapmak gerekir.”

”TURİZN KONUSUNDA AVRUPA ÇAPINDA…”

Bir diğer Alman gazetesi Darmstädter Echo ise Türkiye’ye karşı turizmi de kapsayan yaptırımlar uygulanmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hesaplarının dondurulması gerektiğini savunan gazete, ”Türkiye bazı küçük ekonomik başarılarına rağmen dünya sahnesinde Erdoğan’ın görmek istediği gibi hâlâ belirleyici bir rol oynamıyor. Bunun üzerine de siyasi şiddetin daha keskin yöntemlerine başvuruyor. Daha fazlasına sahip olamadığı için, elindeki her şeyi bozan küçük bir çocuk gibi. Meşale Tolu, Deniz Yücel ve diğerleri bizim dayanışmamızı sonuna kadar hak eden şanssız rehineler. Avrupa Birliği müzakerelerine ve yapılan ödemelere son verilsin, Gümrük Birliği genişletilmesin, Erdoğan ve çevresindekilerin uluslararası hesapları dondurulsun, turizm konusunda Avrupa çapında aynı şekilde hareket edilsin.” ifadelrine yer verdi.

Yorum Yaz