We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ALMAN AİLELERİN TERCİHİ YENİDEN TÜRKİYE

ALMAN AİLELERİN TERCİHİ YENİDEN TÜRKİYE

Bentour CEO’su Deniz Uğur, Alman ailelerin yeniden güçlü bir şekilde Türkiye rezervasyonu yapmaya başladığını açıkladı.

2017 yılında yüzde 2 gibi düşük bir büyüme kaydedebilen Almanya seyahat pazarında 2018 için umutlar yüksek. Beklentinin makro-ekonomik arka planında ise istikrarlı ekonomi, yükselen tüketim oranları ve düşük işsizlik seviyeleri yatıyor.

TUR OPERATÖRLERİ 2018 İÇİN İYİMSER

Alman iş ve turizm dergisi fvw’nun yaptığı araştırmaya katılan, spesiyalistler dahil, tur operatörleri, 2018 yılında daha yüksek bir satış beklentisi içinde olduğunu açıkladı. Almanya’da faaliyet gösteren 30 turizm şirketinin yarısı gelirlerin yüzde 5 oranında artacağını, Üçte biri ise yüzde 2-5 bandında bir gelir artışı olacağı kanaatinde. Katılımcıların çok az bir kısmı ise daha düşük bir büyüme veya küçülme olacağı görüşünde. Thomas Cook, TUI ve Der Touristik araştırmaya katılmasa da, 2018 yılında her üç şirketinde tek haneli gelir artışı hedeflediği biliniyor.

”2018’DE PAKET TUR TALEBİ YÜKSEK OLACAK”

Alltours CEO’su Markus Daldrup, ‘2017 yılında, başta havacılık alanında olmak üzere, yaşanan türbülansn ardından 2018’de paket tur talebi yüksek olacaktır.” derken, Schauinsland Reisen CEO’sı Gerald Kassner, ”2018 için tüm destinasyonlar açık bir şekilde yükseliş gösteriyor.” değerlndirmesinde bulundu.

Alman tur operatörleri 2018 yılında İspanya, Portekiz ve Hırvatistan’ın yüksek talep alacağını, Yunanistan’ın yükselişini sürdüreceğini ve Mısır, Tunus ve Türkiye’nin ise toparlanmaya devam edeceği öngörüyor.

İSPANYA VE YUNANİSTAN İÇİN FİYAT BASKISI UYARISI

Attika Reisen’in sahibi Michael Karava, Yunanistan’ın misafirperver ve güvenli bir destinasyon olduğunu ve 2018 yılına da bu ülkeye dönük rezervasyonların artmaya devam edeceğini belirtiyor. Buna karşın, dinamik paket tur şirketi Vtours’un CEO’su Achim Schneider, ”İspanya ve Yunanistan yüksek fiyat baskısı altında olacak.” uyarısında bulunuyor.

”ALMAN AİLELER TÜRKİYE’YE DÖNÜYOR”

Bentour CEO’su Deniz Uğuer ise ”Aileler yeniden güçlü bir şekilde Türkiye’ye rezervasyon yapmaya başladı.” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz