We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ACENTE KAÇAK, REHBER KAÇAK, CİRO 1 MİLYON

ACENTE KAÇAK, REHBER KAÇAK, CİRO 1 MİLYON

Geçtiğimiz günlerde ”80 lira ile Türkiye’ye kaçan Suriyeli milyoner oldu” haberleri ile gündeme gelen Suriyeli Yaser Haddad’ın kaçak rehberlik yaptığı ortaya çıkmıştı. TurizmGüncel’in edindiği yeni bilgiye göre, Haddad’ın acentesi de kaçak.

Medyada geniş yer verilen ve sosyal medyada paylaşım rekorları kıran ”Suriyeli rehber”in hikayesinin bir kaçak faaliyet hikayesi olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu haberlerde, Yaser Haddad’ın cebinde 80 lira ile Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiği, daha sonra rehberlik yaparak 1 milyon lira ciro elde ettiği belirtilmişti. Haddad’ın yanında 5’i Türk olmak üzere 45 kişinin istihdam edildiği de haberde yer alan detaylar arasındaydı.

İRO ”KAÇAK” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan İstanbul Rehberler Odası (İRO) habere konu olan kişinin kokartlı rehber olmadığını ve kaçak çalıştığını açıklanmıştı.

TİCARET ODASINA KAYITLI

TurizmGüncel, Yaser Haddad ile ilgili yeni bilgilere ulaştı. Edindiğimiz bilgilere göre, Yaser Haddad ve ortağı Sultan Muslih Alharthı  tarafından işletilen şirketin acente belgesi de bulunmuyor. Şirketin sadece SY Group Turizm Limited Şirketi adıyla Ticaret Odası’na kaydı bulunuyor.

ACENTE BELGESİ İÇİN BAŞVURUYU YENİ YAPMIŞ

Konuyla ilgili olarak TÜRSAB’dan aldığımız bilgiye göre, uzun süre kaçak acentecilik ve kaçak rehberlik yapan ve 1 milyon lira ciro elde ettiğini açıklayan Haddad, ancak eylül sonunda TÜRSAB’a belge almak için başvuruda bulunmuş. Haddad ve ortağının belge için başvuru yaptığı tarih ise 26 Eylül 2017.

3 YILDIR KAÇAK ÇALIŞIYOR

Yaser Haddad ve ortağının Ticaret Odası kaydı 10 Ekim 2014 olarak görülüyor. Yani Haddad ve ortağı, herkesin gözü önünde 3 yıldır kaçak acentecilik ve kaçak rehberlik faaliyetinde bulunuyor.

Yorum Yaz