We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 300 BİN TURİST ERKEN DAVRANDI

300 BİN TURİST ERKEN DAVRANDI

Turizmciler geçen hafta başlayan erken rezervasyon kampanyasında ilk hafta hedefini tutturdu. Turizm sektörünün temsilcileri vatandaşlara, “Elinizi çabuk tutun, kontenjanlar azaldıkça fiyatlar da artıyor” uyarısında bulundu.

300 bin turist erken davrandı
Geçtiğimiz yıl turizm sektöründe yaşanan kriz sonrası turizmde Rusya gibi pazarlara olan bağımlılık ortaya çıkmış ve iç pazarın daha da hareketlendirilmesine yönelik kampanyalar başlatılmıştı. Yabancı turistin yokluğunda yerli turist ile odalarını dolduran turizmciler iflasın eşiğinden dönerken yerli turist de ucuza tatil yapma imkanı buldu. İç pazardaki hareketlenmeyi devam ettirmek isteyen turizmciler bu yıl da erken rezervasyon kampanyaları ile yıla hızlı girmek istiyor.
Erken rezervasyon sevildi
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, geçen hafta resmen başlayan erken rezervasyon kampanyası kapsamında turizmcilerin şimdiden genel satışların yüzde 5’ini yapma hedefini yakaladığını 300 bin ön satışın gerçekleştirildiğini bildirirken giderek artacak fiyatlara karşı vatandaşlara “elinizi çabuk tutun” çağrısında bulundu.  Polatoğlu, 2016’da 11 milyon kişinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bünyesindeki acentelerden tur satın aldığını ve bu satışların 8 milyonluk diliminin erken rezervasyonlar kapsamında olduğunu bildirdi. Erken rezervasyonlarda “iptal” olanağı tanıyan bir sigorta yapılabildiğine de dikkat çeken Polatoğlu, “Artık Türk halkı erken rezervasyona alıştı. Tatil bir lüks değil, ihtiyaç haline geldi. Çok sevindirici bir gelişme. Oldukça yüksek bir talep var. Oteller geçen yılki kadar boş kalmayacak. Yurt dışından gelen turistler de çok olacağı için istenilen otellerde yer bulunamayabilir” şeklinde konuştu.
Erken rezervasyon kampanyasında olumlu sinyaller aldıklarını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, iç pazarı artık daha çok önemsediklerini bundan sonra bu alanda daha fazla kampanya yapacakalarını söyledi. Yurt dışından gelen erken rezervasyon satışlarının da kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Ayık, “Bu yıl yurt dışı talebi de yoğun olduğu için iç pazarda tatil yapmayı planlayan vatandaşların elini çabuk tutması lazım. Erken rezervasyonun avantajını kullanmalılar çünkü son günlere doğru ucuz alamayabilirler veya istedikleri yeri bulamayabilirler” diye konuştu.
Hedef her zaman yerli turist olmalı
TÜROB Başkanı Bayındır da herhangi bir krizde yurt dışından gelen talebin azaldığına dikkat çekerek turizmcilerin esas hedefinin her zaman yerli turistler olması gerektiğini dile getirdi. Bayındır, erken rezervasyonda ilk süreçte ilginin “iyi” olduğunu aktararak şöyle konuştu: “Türk turistlerin Türkiye içi tatilleri çoğaldı. Bundan sonra da daha fazla olacak, Türklerin muhakkak seyahat etmesi lazım. Erken rezervasyon kampanyasında son günlere yaklaşıldıkça otellerde uygun fiyatlarda yer kalmama ihtimali de artıyor çünkü acentelere toptan satış yapılıyor. Acentelerin kontenjanı da azaldıkça fiyatlarda artış meydana gelebiliyor.”VATAN

Yorum Yaz